24 FILM

Este un brand conceput de echipa creative din spatele Porsena, care continuă să pună la dispoziția cliențlor săi servicii de producție cinematografică.

DSC06375

PORSENA

Este o companie de producție de film fondată în 1998 de regizorul Cristina Iliescu. Șase ani mai târziu, directorul de imagine, Radu Lopotaru, devine partener strategic al companiei.

ECHIPA

Echipa formata  din cei doi are în portofoliu peste 100 de colaborări cu cele mai importante companii de producție cinematografică dar și stații de televiziune din România. Printre cele mai importante colaborări se numără filme precum: “Poziția copilului” (câștigătorul Ursului de Aur, Berlin 2013), “Aferim!” (câștigătorul Ursului de Argint, Berlin 2015), producții internaționale “Adam Resurrected” ( regia Paul Schrader) , “Cold Mountain” (regia Anthony Minghella), dar și programe de televiziune de maximă audiență “Deschide Ochii”, “Vocea Romaniei”,  “Lecții de viață”, "Ferma", "Profu".
CRISTINA ILIESCU

Regizor/ Scenarist/ Producator Stabilita in Bucuresti, Romania, Cristina Iliescu a studiat si absolvit regia de film la Universitatea Media in 2001. De atunci s-a pregatit sa fie un adevarat profesionist in realizarea de filme, pe platourile de filmare a mai mult de 45 de productii cinematografice, ca regizor secund. A urmat cursurile Atelierului de scenaristica Midpoint Central European Script Center Workshop, unde a obtinut premiul pentru Cel mai bun proiect de scurtmetraj in 2010. A scris, regizat si produs scurmetrajele "40+"(2019), “Azi nu” (2014), “O secunda de ura” (2004), “Homo homini” (2002), “Dincolo de rau” (1999), selectate in festivaluri precum Cottbus, Anonimul, Cinema Iubit, Brussels International Film Festival, NexT Film Festival. A realizat filmele educationale “Experimentul Timp” (2011), din 2017 a documentat activitatile UNICEF in Romania, “Curs de scriere practica cu Iv Cel Naiv” (2018).

RADU LOPOTARU

Director de imagine
Absolvent al Facultatii de Film a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale” Bucuresti, Radu Lopotaru a semnat imaginea a peste 20 de productii cinematografice si de televiziune in cei peste 15 ani de experienta ca Director de imagine. Sub indrumarea lui John Schwartzman si a lui Vilmos Zsigmond a urmat cursurile Masterclasului de Imagine de la Budapesta. A semnat imaginea scurmetrajelor "40+" (2019), “Azi nu” (2014), “O secunda de ura” (2004), “Homo homini” (2002), “Dincolo de rau” (1999), selectate in festivaluri precum Cottbus, Anonimul, Cinema Iubit, Brussels International Film Festival, NexT Film Festival, dar si a programelor de televiziune de maximă audiență "Profu" (2019 -2020), "Ferma", “Deschide Ochii”, “Vocea Romaniei”, 
“Lecții de viață” .